Still chasing a rattle

So, this rattle that I’ve been chasing, while slightly better with a different wheel, is still there under certain conditions.

However, I have an idea it could be the Wahoo mount I’ve been using. So, I’ve swapped it for the Garmin mount while I try and work out what it is. I have cranked down in the Puck bolts, but will first see what happens with the garmin mount.

  • Tried numerous times remove and clean headset
  • Replaced carbon expander bung
  • Replaced front wheel
  • Checked skewers
  • Replaced wheel bearings
  • Checked for visible cracks and damage

So, after a ride with just the garmin mounted, no noise. Nothing, not a damn rattle anywhere. I’ll give it a couple more rides to make sure, but it maybe cured.

So what is it about the mount I have for the Wahoo? Well, it could be a couple of things.

The Elemnt is a bigger unit, and heavy. So it could be moving, and hitting the handlebar clamp bolts as it sits very close to them. Which, I suppose could be the reason I went all out for a headset issue. Or it could of been the actual Puck on the mount being loose. I’ve really tightened them down. So if it does it after I refit, I’m likely to go down the route of it hitting the stem bolts.

The solution to that would obviously be a longer mount, like the k-edge. But I’m not really wanting to spend £50 on a mount.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s